Domex og Vitral er en del af VELUX Commercial, og det er med stor glæde, at vi nu byder dig velkommen på vores nye fælles website. Her har vi samlet vores fælles portefølje af dagslysløsninger til offentlige, industrielle og kommercielle bygninger.

Dagslys

Den rolle, dagslys spiller i vores liv, kan ikke overvurderes, og det har fået os til at gennemgå omfattende dagslysforskning gennem årene. Denne forskning har gjort det muligt for os at fremhæve en række centrale emner, som handler om, hvordan anvendelsen af ​​dagslys kan forvandle en bygning indefra og øge trivslen og forbedre brugernes liv.

Daylight in the built-up environment
Dagslys

The experience of light

A considerable body of research shows that people prefer daylit spaces to those lacking natural light. Why should this be? If there is sufficient light to see, why would people prefer one source to another? To answer this question, we need to understand the evolved relationship between humans and natural light.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv inspireret og få viden omkring bl.a. dagslys, indeklima og produktnyheder. Du kan altid afmelde dig igen.

Tageslicht im Vergleich mit Kunstlicht – gibt es Auswirkungen auf die Lernumgebung?

Vidste du, at ordentligt udformede klasseværelser har stor indflydelse på børns læring? Undersøgelser har vist, at forbedrede fysiske omgivelser kan styrke elevers faglige fremgang betydeligt. Se hvilken indflydelse dagslys og elektrisk lys kan have på skolerne.

Dagslys og arkitektur

While the science of well-being is relatively nascent, the UK Government’s ‘Foresight’ project sheds a great deal of light on five factors that have a proven effect on well-being¹, leading to the definition of the Five Ways to Well-Being (connect, keep active, take notice, keep learning, give).² The question remains, though, how do we design buildings that can positively affect on these five parameters?

Modulære ovenlys i DSV's hovedkontor, Danmark

Den nye europæiske standard EN 17037 omhandler dagslys i bygninger. Den blev udgivet i slutningen af 2018 og er den første europæiske standard, der udelukkende har fokus på design og tilførsel af dagslys i bygninger.

Ovenlys moduler med persienner

Den nye europæiske standard for dagslysdesign omfatter fire forskellige områder: dagslystilgang i rum, vurdering af udsyn til omgivelser, adgang til sollys, reduktion af blænding.

 VELUX ovenlysmoduler i Glenpark Early Years skole

Den nye europæiske standard for dagslysdesign i bygninger, EN 17037, er skrevet, så den kan anvendes på enhver bygning. De designområder, der er omfattet af standarden, og fleksibiliteten for designerne til at vælge, hvilket niveau der ønskes, betyder, at de indvendige rum kan designes, så de passer til de tilsigtede aktiviteter.

Skylights and Green solution house in screen