Reglementer og standarder

Der er en række byggeregler og tekniske standarder, som gælder for integration af dagslys i kommercielle bygninger – nogle mere komplekse end andre.

Vores indlæg nedenfor fremhæver nogle af de vigtigste regler og standarder, der gælder for at indarbejde dagslys i bygningsdesign, såsom standarden EN 17037.

Modulære ovenlys i DSV's hovedkontor, Danmark
Reglementer og standarder

Hvad er EN 17037?

Den nye europæiske standard EN 17037 omhandler dagslys i bygninger. Den blev udgivet i slutningen af 2018 og er den første europæiske standard, der udelukkende har fokus på design og tilførsel af dagslys i bygninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv inspireret og få viden omkring bl.a. dagslys, indeklima og produktnyheder. Du kan altid afmelde dig igen.

Ovenlys moduler med persienner

Den nye europæiske standard for dagslysdesign omfatter fire forskellige områder: dagslystilgang i rum, vurdering af udsyn til omgivelser, adgang til sollys, reduktion af blænding.

 VELUX ovenlysmoduler i Glenpark Early Years skole

Den nye europæiske standard for dagslysdesign i bygninger, EN 17037, er skrevet, så den kan anvendes på enhver bygning. De designområder, der er omfattet af standarden, og fleksibiliteten for designerne til at vælge, hvilket niveau der ønskes, betyder, at de indvendige rum kan designes, så de passer til de tilsigtede aktiviteter.

eBook: Vejledning til dagslys og EN 17037