Renoveringsløsninger

Design til fremtiden

75% af de bygninger, der er i brug i dag, forventes stadig at være i brug i 2050 - derfor er renovering af eksisterende bygninger afgørende. VELUX Commercial kan supportere dig for at sikre, at ovenlysløsningerne lever op til målene for dit renoveringsprojekt.

Ovenlys før renovering i Dottignies, Belgien
Tag renoveret med VELUX ovenlysmoduler i Dottignies, Belgien

Før og efter billeder af renovering af ovenlys med VELUX ovenlysmoduler

Renoveringer af eksisterende bygninger forventes at vinde yderligere momentum og etablere sig som en dominerende sektor inden for byggebranchen. Grunde til renovering kan omfatte sikring af funktionalitet, forbedring af bygningens komfort og bevarelse af dens værdi, herunder sikkerheden. Centrale bekymringer i forbindelse med renovering kan dog omfatte opfyldelse af krævende energistandarder og skabelse af et bæredygtigt bygningsdesign.

Omfanget af renoveringen skal fastlægges på en projekt-specifik basis. Arbejdet spænder fra den tilsvarende udskiftning af enkelte komponenter til renovering af hele bygningen.

Vi tilbyder dig support i hele renoveringsprocessen, fra produktspecifikation og teknisk rådgivning til installation og efter salgs service. Kontakt vores team af eksperter for at få support til at finde den bedste løsning til ovenlys - nøjagtigt tilpasset de tekniske udfordringer der kan opstå ved renoveringsprojekter.

Checkliste til renovering

Vi har samlet de mest vigtige faktorer, du skal tage højde for i dit kommercielle renoveringsprojekt. Vores checkliste vil gøre det lettere for dig at forstå, hvad du ønsker at opnå med renoveringen.

 • Overvej bygningens type og dens formål
 • Tag hensyn til bygningens tilstand og tagets bæreevne
 • Overvej energieffektive løsninger til belysning og ventilation
 • Sørg for overholdelse af sundheds- og sikkerhedslovgivning
 • Få den rette mængde naturligt lys med i designet
 • Undgå blænding ved at vælge den ideelle løsning og glastype
 • Reducer omgivende støjniveauer
 • Overvej implementering af røgudlufning og brandventilation
 • Overvej implementering af faldsikringsgitter
 • Overvej installation af solcellepaneler
 • Design i overensstemmelse med bæredygtighedsstandarder

Hvad er årsagerne til at renovere en bygning?

Motiverne bag renovering spænder vidt og kan være alt fra ønsket om at skabe en moderne og komfortabel bygning til at gennemføre en innovativ ombygning eller imødekomme behovet for ekstra plads.

Sammenlignet med nybyggeri er renoveringer generelt mere omkostningseffektive og ressourcevenlige. Især i storbyområder er renoveringer af eksisterende bygninger afgørende på grund af manglen på ubebyggede områder.

Modernisering af bygninger giver også mulighed for at integrere innovativ og bæredygtig teknologi, der forbedrer bygningens energibalance og reducerer driftsomkostningerne.

Hvordan kan ovenlysløsninger bidrage til hvor bæredygtig din bygning er?

Energibesparende løsninger er afgørende i en renoveringsproces, da deres betydning både for miljøet og økonomien er uomtvistelig.

Hvis eksisterende bygningskomponenter og materialer anvendes eller genanvendes under renoveringen, kan der spares energi fra fremstilling, transport og opbevaring af disse komponenter.

Med en optimal forsyning af dagslys er du mindre afhængig af kunstigt lys og sparer dermed yderligere energi.

En væsentlig faktor for bygningers energipræstation er ventilation. Dette indebærer at en tilstrækkelig forsyning af frisk luft skal opretholdes samtidig med at tabet af varme minimeres overordnet. Brugen af naturlig ventilation som et passivt kølesystem kan reducere indendørstemperaturen på en energieffektiv måde.

Bæredygtighed er også en vigtig søjle i statslige og organisatoriske strategier. Statslige tilskud er ofte tilgængelige for bygningsejere, der ønsker at renovere deres bygninger og skabe et bæredygtigt bygningsdesign.

Hvad bestemme bæredygtigheden af en bygning?

Byggematerialer vurderes gennem miljøvaredeklarationer, udført i overensstemmelse med den europæiske standard EN 15804 (CEN, 2012). Disse deklarationer vurderer de miljømæssige påvirkninger af et produkt gennem hele dets livscyklus, fra fremstilling til nedrivningsfasen. Disse deklarationer vurderer også produktets kulstofaftryk og dets genanvendelsespotentiale.

Dette gør det lettere at kontrollere kravene til bæredygtighedscertificeringsordninger såsom BREEAM, DGNB, LEED og WELL Building Standard. De fleste af disse certificeringsordninger følger en holistisk strategi, der tager højde for energirelaterede problemer såvel som indeklima.

Tag før renovering på fabrikshal Herter GmbH i Wald, Schweiz
Tag efter renovering på fabrikshal Herter GmbH i Wald, Schweiz

Fabrikshal Herter GmbH i Wald, Schweiz - før og efter

Hvordan kan tagrenoveringer understøtte designet af sunde rum?

Fokus for renoveringer er ikke blot at forbedre bygningens bæredygtighed, men også at forbedre komforten og den langvarige tilfredshed hos de kommende bygningsbrugere. Ovenlysløsninger giver dagslys og ventilation efter behov, hvilket understøtter et ideelt indeklima og demonstrerbart hjælper med at forbedre sundheden og trivslen hos brugerne af bygningen.

Naturligt lys har en række fordele i modsætning til kunstigt lys, herunder dets variabilitet og funktionalitet, samt at det skaber en forbindelse til naturen for bygningens brugere. Det naturlige lys har indflydelse på mange fotobiologiske processer i kroppen og har derfor en afgørende effekt på sundhed, trivsel og præstation.

Regelmæssig luftudveksling bidrager til lavere koncentrationer af forurenende stoffer i luften indenfor ved at reducere CO2-indholdet og erstatte det med frisk udendørs luft. Konsekvenserne af et højt CO2-indhold i luften medfører træthed og søvnighed, koncentrationsforstyrrelser, hovedpine og en øget risiko for infektion på grund af et højt antal aerosoler og bakterier. Omvendt øger adgang til rigeligt dagslys og frisk luft produktiviteten og indlæringseffektiviteten.

Alt dette understreger vigtigheden af at skabe komfortable miljøer til arbejde, studie og fritid.

Hvad er bygningssikkerhedskravene?

Bygningsejere og -driftsansvarlige er ansvarlige for funktionaliteten og sikkerheden i deres bygninger. Defekte og gamle systemer kan udgøre en sikkerhedsrisiko og skal repareres eller udskiftes hurtigt. Nye ovenlys- og ventilationsløsninger skal overholde sundheds- og sikkerhedsforskrifter og skal derfor suppleres med røgudlufning og brandventilation og faldsikringsgitter mod gennemfald. Disse enheder skal være funktionelle til enhver tid.

Røgudlufning fører røg og varme ud gennem taget, hvilket giver bedre synlighed og iltindhold i bygningen. Derfor er røgudlufning og brandventilation afgørende for brandsikring af bygningen.

Valget af det mest egnede system afhænger blandt andet af bygningens størrelse og det nødvendige aerodynamiske område.

Bygherrer, planlæggere og driftsansvarlige for bygningen er også ansvarlige for sikkerheden på taget. Ovenlys, der ikke er permanent faldbestandige, skal være udstyret med passende enheder for at forhindre skader fra gennemfald. Med vores store udvalg af testede sikkerhedssystemer kan du permanent sikre alle områder på flade tage.

Bodmin Jail Hotel før renovering i Cornwall, Storbritannien
Bodmin Jail Hotel efter renovering i Cornwall, Storbritannien

Bodmin Jail Hotel, Cornwall, Storbritannien - før og efter

Renoveringsoversigt

Lær mere om vores løsninger indenfor renovering. Denne brochure indeholder vores proces, nøglefaktorer, checkliste og referencer med før og efter billeder.

Collage af renoveringsbrochuresider

Yderligere indsigter

Renovering af ovenlysløsninger forbedre komfort og bygningens ydeevne. Som følge af en velovervejet og planlagt renovering vil både værdien og bygningens termiske ydeevne øges.

Interiør før og efter udsigt til en ovenlysinstallation som en del af et renoveringsprojekt i Schweiz
Blogindlæg om renovering

I vores blogindlæg og e-bog fremhæver vi de faktorer, der skal tages i betragtning, eller som har indflydelse på resultatet af et renoveringsprojekt.

Nørrebro Bibliotek i Danmark med ovenlysmoduler - rytterlys
Referencer med renovering

Opdag, hvordan kunder har draget fordel af vores løsninger og ekspertise inden for tagrenovering. Vores referencer kan bidrage til inspiration.