Fuld teknisk support gennem et renoveringsprojekt


Før- og efterbilleder af en renovering med anvendelse af ovenlysmoduler.
Før- og efterbilleder af en renovering med anvendelse af ovenlysmoduler.

Der er flere faktorer, der påvirker succesen af renoveringsprojekter for kommercielle ovenlysløsninger. Fra valg af den rette dagslysløsning til at få korrekt tekniske rådgivning og installationssupport samt løbende service og vedligeholdelse. Tidsplanerne er ofte stramme, så det er nyttigt at have en ovenlysproducent involveret, som kan tilbyde support, viden og teknisk ekspertise for at sikre, at renoveringsprojektet gennemføres inden for den fastsatte tidsramme.

Specificering af den rigtige løsning til et byggeprojekt

Et tidligt samarbejde med en ovenlysproducent kan sikre, at specifikationerne for dagslysløsninger opfylder målene for renoveringsprojektet. Nye ovenlysløsninger skal måske tilpasses eksisterende åbninger eller specificeres som en del af et helt nyt tag. Der kan tilbydes onsite-support med tagundersøgelser for at vurdere det eksisterende tag og dets behov. Et samarbejde med en dagslysleverandør kan også besvare spørgsmål om gældende regler og standarder for ovenlys. Vores moderne ovenlysløsninger tilbyder muligheder, der passer til næsten enhver situation.

På Almere Centrum Railway Station i Holland omfatter en opgradering af ovenlyset nu et skræddersyet glastagsystem. Det nye glastagssystem skulle afspejle udseendet af den eksisterende ovenlysløsning, men opfylde nutidens lovgivningsmæssige krav samt krav til ydeevne. Renoveringen omfatter robust 4 mm glas, som kan absorbere høje vindstyrker.

Taget på Almere Centrum railway station. Tagdækkere monterer ovenlyskupler og ovenlys.

Taget på Almere Centrum railway station. Tagdækkere monterer ovenlyskupler og ovenlys.

Teknisk ekspertise: Arbejde med eksisterende tagåbninger

Et samarbejde med en ovenlysproducent kan sikre, at løsningerne er skræddersyet til den eksisterende tagkonstruktion og ovenlysåbninger. Eksisterende åbninger er ikke altid ens i størrelse og form og passer måske ikke til standard ovenlysstørrelser. Tagets bæreevne har også indflydelse på den maksimale vægt af nye ovenlysløsninger. Det er ønskeligt at kunne vælge fra en bred vifte af tilgængelige løsninger for at sikre, at du finder den perfekte løsning. Det kan være nødvendigt at "mikse og matche" produkter, f.eks. ved at bruge lettere polykarbonatløsninger for at opfylde nogle krav til ydeevne og tungere glasprodukter for at opfylde andre.

ebook - Bygningsovervejelser ved kommerciel ovenlysrenovering

Installationssupport til at opfylde specifikke mål for renovering af ovenlysløsninger

Afhængigt af den ovenlysløsning, der specificeres, kan en ovenlysproducent guide dig gennem installationsprocessen og gøre dig opmærksom på de muligheder, der er til rådighed. Der findes også træningsmanualer og support på stedet fra specialiserede installatører, som kan hjælpe dig med at nå projektets mål.

Gennemfaldssikring forbedrer sikkerheden under montering af ovenlysløsninger og for vedligeholdelsespersonale, der skal op på taget. Robuste ovenlysløsninger, der opfylder alle gældende produktionsstandarder, giver slagfasthed og beskyttelse mod gennemstyrtning, enten ved hjælp af lamineret glas eller integrerede sikkerhedsgitre.

VELUX Commercial installerede alle ovenlys på Almere Centrum. Solcellepaneler (BIPV = Built in Photo Voltaic Cells) blev også integreret i skrå glaspaneler som en del af et bæredygtighedsmål om at gøre Almere Centrum til den grønneste station i hele landet. Dette projekt blev leveret til tiden med forudgående specifikationer, akut planlægning og en rettidig levering af ovenlysløsninger.

End-to-end support, herunder service og vedligeholdelse

Hos VELUX Commercial forstår vi vigtigheden af at støtte dig gennem et kommercielt projektprogram - fra produktvalg og teknisk rådgivning til installation og eftersalgsservice.

Løbende support betyder, at der gives teknisk ekspertrådgivning af teammedlemmer, som er klar til at hjælpe med alle de spørgsmål, du måtte have. Vi tilbyder en række eftersalgsserviceydelser, der hjælper dig med at vedligeholde din ovenlysløsning i hele dens levetid.
En konstruktionsarbejder og en kollega betragter en ovenlysinstallation indefra på et renoveringsprojekt.

En konstruktionsarbejder og en kollega betragter en ovenlysinstallation indefra på et renoveringsprojekt.

Om VELUX Commercial

VELUX Commercial's udvalg af løsninger tilbyder komplet fleksibilitet til at levere dagslys og naturlig ventilation, røg- og varmeudsugning (SHEV) samt vedligeholdelse. Vores produktplatform omfatter kuppel- og fladglastagvinduer, gennemgående ovenlys og glastagsystemer. Vi tilbyder fleksibilitet i produktdesignet og en række tilbehør.

Vores ekspertviden og dedikerede support gør VELUX Commercial til din foretrukne partner, når det gælder dagslys- og ventilationsløsninger.

Relaterede artikler

Før- og efterbilleder af et ovenlys set indefra i et renoveringsprojekt i Schweiz.

Når man vælger ovenlysløsninger som en del af et renoveringsprojekt, spiller forståelsen af bygningens funktionalitet en vigtig rolle i beslutningsprocessen. Ved at identificere de faktorer, der påvirker design, specifikation og installation, kan man træffe bedre beslutninger.

Ovenlysmodulløsning med nordlys 40-90˚ – Sågbäcksgymnasiet, Huddinge, Sverige

I 2012 endte mere end 10 års debat, da lokale myndigheder vedtog en plan om at renovere en ældre erhvervsskole i Huddinge i Sverige. Skolen, der oprindeligt blev opført i 1961, repræsenterede klassisk arkitektur fra 60´erne og var af høj kvalitet.