VELUX Commercial blog

På VELUX Commercial Blog finder du information, som dækker alle aspekter af dagslysdesign og montering af ovenlys inden for den kommercielle sektor.

Blogindlæggene er skrevet med vores viden og ekspertise, og de er opdelt i nedenstående kategorier, så du kan finde information, som er relevant for dine behov. Fra bæredygtigt bygningsdesign til strategier for kontorventilation guider vi dig gennem de vigtigste aspekter ved at bringe lys til live i din kommercielle bygning.

Tre terminaler med sammenbyggede ovenlys
Bygningsdesign

Dagslys- og ventilationsløsninger til offentlige bygninger

Dagslys- og ventilationsløsninger kan gøre lokaler komfortable og attraktive at opholde sig i. Vi tilbyder en række ovenlysløsninger, der kan optimere dagslysindfaldet i offentlige bygninger. Offentlige bygninger er frit tilgængelige og benyttes af hele offentligheden. Forsamlingssteder som f.eks. rådhuse anses også for at være offentlige bygninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv inspireret og få viden omkring bl.a. dagslys, indeklima og produktnyheder. Du kan altid afmelde dig igen.

Bodmin Jail Hotel med modulære glaspaneler

Realisering af dagslyspotentialet i hotel- og konferencecenterprojekter har flere fordele. Gæsterne og de besøgende får en bedre oplevelse i bygningens fællesarealer, der skaber en mere naturlig atmosfære. En af fordelene er bedre humør og øget produktivitet hos personalet.

Hessenwaldschule with daylight

How do you design and operate a healthy building? Answers to these questions can be found in an increasing number of methodologies and rating schemes that have seen the light around the world in recent years. They all share the ambition to strengthen the health and well-being of building users. Yet, they vary widely in terms of their overall scope, the metrics they use as proof of performance, and the weight that they put on the different phases in a building’s life cycle. The following chronological overview presents a selection of the most important and forward-looking tools, as well as their underlying methodologies.

VELUX modulære ovenlysvinduer forsyner Exeter College med dagslys

Vidste du, at ordentligt udformede klasseværelser har væsentlig indflydelse på de boglige præstationer? Undersøgelser har vist, at forbedring af de fysiske forhold i et klasseværelse kan styrke indlæringen blandt elever.

Ovenlysmodulløsning med nordlys 40-90˚ – Sågbäcksgymnasiet, Huddinge, Sverige

I 2012 endte mere end 10 års debat, da lokale myndigheder vedtog en plan om at renovere en ældre erhvervsskole i Huddinge i Sverige. Skolen, der oprindeligt blev opført i 1961, repræsenterede klassisk arkitektur fra 60´erne og var af høj kvalitet.

Modulære ovenlys i DSV's hovedkontor, Danmark

Den nye europæiske standard EN 17037 omhandler dagslys i bygninger. Den blev udgivet i slutningen af 2018 og er den første europæiske standard, der udelukkende har fokus på design og tilførsel af dagslys i bygninger.

Børnehave i Aarup med VELUX Ovenlysmoduler

Dårlig indendørs luftkvalitet, kan ikke alene forringe elevers overordnede præstationer og evne til at koncentrere sig betragteligt, det kan også føre til øget fravær som følge af sygdom. Tilstrækkelig ventilation er derfor nødvendig, når man vil designe klasseværelser, hvor elever skal trives. Dårlig indendørs luftkvalitet påvirker ikke blot elevers evne til at koncentrere sig i klasseværelset. Det kan også skade deres overordnede helbred.

eBook: Vejledning til dagslys og EN 17037