Dagslys- og ventilationsløsninger designet til butikslokaler


Jumbo Food Market med ovenlyssystemet Vario Therm
Jumbo Food Market med ovenlyssystemet Vario Therm

Fysiske butikker, der konkurrerer med webshops, har behov for at optimere kundeoplevelsen. Butikslokaler med naturligt dagslys giver kunderne en mere tilfredsstillende shoppingoplevelse. Et godt dagslysindfald skaber også et behageligt arbejdsmiljø for medarbejderne. Det naturlige dagslys giver en behagelig atmosfære i lokalerne, der gør, at man har lyst til at tilbringe tid i dem. Ovenlysløsninger kan spare på omkostningerne og potentielt reducere energiforbruget i forbindelse med kunstig belysning.

Fordele ved at lukke dagslys ind i dine butikslokaler

Behovet for dagslys varierer afhængigt af størrelsen og typen af butikslokalet. Men fordelene er de samme. De steder hvor der ikke er glaspaneler, kommer lyset ind gennem taget eller er elektrisk. Undersøgelser har vist, at dagslys forbedrer humøret og moralen, mindsker træthed og øger produktiviteten. Et højt niveau af dagslys får også de handlende til at føle sig opmærksomme og friske.

Lister Markt Shopping Mall

Lister Markt Shopping Mall

Atriumtage er populære designs til fællesarealer i butikker og indkøbscentre. Det naturlige dagslys spreder sig og kan trænge igennem detailbutikkers indgange og facader. En forbindelse med naturen hjælper med at forbedre energiniveauet og humøret og giver dermed høj medarbejdertilfredshed.

Dagslysløsninger til alle butikslokaler

VELUX Commercial tilbyder et komplet udvalg af dagslysløsninger til alle typer butikslokaler. Se nærmere på vores case for at få mere at vide om ovenlysrenoveringen i Metrocentre i Gateshead, UK. Driftslederen krævede bibeholdelse af skalkonstruktionen for at sænke omkostningerne og skabe minimale forstyrrelser i centerets drift, da adgangen til de offentlige områder forblev åben under hele projektet. Valget faldt på glaspaneler, fordi de kunne skræddersys til projektet og har selvbærende egenskaber. 

VELUX ovenlysløsninger med glaspaneler i Metrocentre

VELUX ovenlysløsninger med glaspaneler i Metrocentre - Læs casen her

VELUX Commercials dagslysløsninger giver fleksibilitet inden for dagslys og naturlig ventilation, røg- og varmeudledningsventilation (SHEV) samt vedligeholdelsesadgang. Vores brede udvalg af systemer omfatter løsninger til nyopførelse og renovering af alle former for erhvervsbygninger.

Vi tilbyder vores ekspertise, viden, innovation og vedvarende støtte fra produktvalg og teknisk rådgivning til service, montering og eftersalgssupport. 

Kontakt os for at få mere at vide om, hvordan vi kan støtte dit projekt.

ebook - Design af dagslysløsninger til kommercielle bygninger

Relaterede artikler

The Old Royal Station i Ballater

Det kan være en udfordring for de fleste designere, at implementere ovenlysløsninger i lufthavne og banegårde. Men resultatet er til stor glæde for dem, der bruger de travle haller. Ofte vil de rejsende, på banegårdene og i lufthavnene, befinde sig i en tilstand af frustration eller stress. Disse følelser kan påvirkes positivt, af frisk luft og dagslys, gennem et godt ovenlysdesign.

Bodmin Jail Hotel med modulære glaspaneler

Realisering af dagslyspotentialet i hotel- og konferencecenterprojekter har flere fordele. Gæsterne og de besøgende får en bedre oplevelse i bygningens fællesarealer, der skaber en mere naturlig atmosfære. En af fordelene er bedre humør og øget produktivitet hos personalet.

Kontorbygningen Appél set udefra

Dagslys- og ventilationsløsninger forbedrer produktiviteten, komforten og trivslen i kontorbygninger. Erstatter man den kunstige belysning i disse omgivelser med dagslys, sparer man ikke kun på elregningen men også på energiforbruget. Se vores e-bog: Design af dagslysløsninger til kommercielle bygninger for at få mere at vide om dagslysets indvirkning på individer der benytter kommercielle bygninger, samt hvordan dagslys kan blive en del af bygningsdesignet. 

Uden for hjemmet bruger vi det meste af vores tid på arbejdspladsen, og de fleste af os har siden begyndelsen af den digitale tidsalder arbejdet i kontorbygninger. Men det er stadig muligt, at bevare vores forbindelse til naturen med et godt dagslysdesign.

Sports Centre Bertrange med dagslyssystemet Grillodur

Dagslysløsninger beriger den oplevelse, folk har, når de benytter en sportsfacilitet. Når man tilfører naturligt dagslys til en sportsfacilitet, øger det folks velvære, mens de motionerer. De fælles faciliteter udnyttes bedre, når bygningen har et jævnt fordelt dagslysindfald og har et godt indeklima. Det har vist sig, at når der skabes en forbindelse til udemiljøet, så har det en positiv indvirkning på vores humør og generelle trivsel.

Dagslys og arkitektur

While the science of well-being is relatively nascent, the UK Government’s ‘Foresight’ project sheds a great deal of light on five factors that have a proven effect on well-being¹, leading to the definition of the Five Ways to Well-Being (connect, keep active, take notice, keep learning, give).² The question remains, though, how do we design buildings that can positively affect on these five parameters?

By Koen Steemers, Professor of Sustainable Design and has been Head of the Department of Architecture at the University of Cambridge

Tre terminaler med sammenbyggede ovenlys

Dagslys- og ventilationsløsninger kan gøre lokaler komfortable og attraktive at opholde sig i. Vi tilbyder en række ovenlysløsninger, der kan optimere dagslysindfaldet i offentlige bygninger. Offentlige bygninger er frit tilgængelige og benyttes af hele offentligheden. Forsamlingssteder som f.eks. rådhuse anses også for at være offentlige bygninger.