Fuld teknisk support gennem et renoveringsprojekt


Før- og efterbilleder af en renovering med anvendelse af ovenlysmoduler.
Før- og efterbilleder af en renovering med anvendelse af ovenlysmoduler.

Der er flere faktorer, der påvirker succesen af renoveringsprojekter for kommercielle ovenlysløsninger. Fra valg af den rette dagslysløsning til at få korrekt tekniske rådgivning og installationssupport samt løbende service og vedligeholdelse. Tidsplanerne er ofte stramme, så det er nyttigt at have en ovenlysproducent involveret, som kan tilbyde support, viden og teknisk ekspertise for at sikre, at renoveringsprojektet gennemføres inden for den fastsatte tidsramme.

Specificering af den rigtige løsning til et byggeprojekt

Et tidligt samarbejde med en ovenlysproducent kan sikre, at specifikationerne for dagslysløsninger opfylder målene for renoveringsprojektet. Nye ovenlysløsninger skal måske tilpasses eksisterende åbninger eller specificeres som en del af et helt nyt tag. Der kan tilbydes onsite-support med tagundersøgelser for at vurdere det eksisterende tag og dets behov. Et samarbejde med en dagslysleverandør kan også besvare spørgsmål om gældende regler og standarder for ovenlys. Vores moderne ovenlysløsninger tilbyder muligheder, der passer til næsten enhver situation.

På Almere Centrum Railway Station i Holland omfatter en opgradering af ovenlyset nu et skræddersyet glastagsystem. Det nye glastagssystem skulle afspejle udseendet af den eksisterende ovenlysløsning, men opfylde nutidens lovgivningsmæssige krav samt krav til ydeevne. Renoveringen omfatter robust 4 mm glas, som kan absorbere høje vindstyrker.

Taget på Almere Centrum railway station. Tagdækkere monterer ovenlyskupler og ovenlys.

Taget på Almere Centrum railway station. Tagdækkere monterer ovenlyskupler og ovenlys.

Teknisk ekspertise: Arbejde med eksisterende tagåbninger

Et samarbejde med en ovenlysproducent kan sikre, at løsningerne er skræddersyet til den eksisterende tagkonstruktion og ovenlysåbninger. Eksisterende åbninger er ikke altid ens i størrelse og form og passer måske ikke til standard ovenlysstørrelser. Tagets bæreevne har også indflydelse på den maksimale vægt af nye ovenlysløsninger. Det er ønskeligt at kunne vælge fra en bred vifte af tilgængelige løsninger for at sikre, at du finder den perfekte løsning. Det kan være nødvendigt at "mikse og matche" produkter, f.eks. ved at bruge lettere polykarbonatløsninger for at opfylde nogle krav til ydeevne og tungere glasprodukter for at opfylde andre.

ebook - Bygningsovervejelser ved kommerciel ovenlysrenovering

Installationssupport til at opfylde specifikke mål for renovering af ovenlysløsninger

Afhængigt af den ovenlysløsning, der specificeres, kan en ovenlysproducent guide dig gennem installationsprocessen og gøre dig opmærksom på de muligheder, der er til rådighed. Der findes også træningsmanualer og support på stedet fra specialiserede installatører, som kan hjælpe dig med at nå projektets mål.

Gennemfaldssikring forbedrer sikkerheden under montering af ovenlysløsninger og for vedligeholdelsespersonale, der skal op på taget. Robuste ovenlysløsninger, der opfylder alle gældende produktionsstandarder, giver slagfasthed og beskyttelse mod gennemstyrtning, enten ved hjælp af lamineret glas eller integrerede sikkerhedsgitre.

VELUX Commercial installerede alle ovenlys på Almere Centrum. Solcellepaneler (BIPV = Built in Photo Voltaic Cells) blev også integreret i skrå glaspaneler som en del af et bæredygtighedsmål om at gøre Almere Centrum til den grønneste station i hele landet. Dette projekt blev leveret til tiden med forudgående specifikationer, akut planlægning og en rettidig levering af ovenlysløsninger.

End-to-end support, herunder service og vedligeholdelse

Hos VELUX Commercial forstår vi vigtigheden af at støtte dig gennem et kommercielt projektprogram - fra produktvalg og teknisk rådgivning til installation og eftersalgsservice.

Løbende support betyder, at der gives teknisk ekspertrådgivning af teammedlemmer, som er klar til at hjælpe med alle de spørgsmål, du måtte have. Vi tilbyder en række eftersalgsserviceydelser, der hjælper dig med at vedligeholde din ovenlysløsning i hele dens levetid.
En konstruktionsarbejder og en kollega betragter en ovenlysinstallation indefra på et renoveringsprojekt.

En konstruktionsarbejder og en kollega betragter en ovenlysinstallation indefra på et renoveringsprojekt.

Om VELUX Commercial

VELUX Commercial's udvalg af løsninger tilbyder komplet fleksibilitet til at levere dagslys og naturlig ventilation, røg- og varmeudsugning (SHEV) samt vedligeholdelse. Vores produktplatform omfatter kuppel- og fladglastagvinduer, gennemgående ovenlys og glastagsystemer. Vi tilbyder fleksibilitet i produktdesignet og en række tilbehør.

Vores ekspertviden og dedikerede support gør VELUX Commercial til din foretrukne partner, når det gælder dagslys- og ventilationsløsninger.

Relaterede artikler

Før- og efterbilleder af et ovenlys set indefra i et renoveringsprojekt i Schweiz.

Når man vælger ovenlysløsninger som en del af et renoveringsprojekt, spiller forståelsen af bygningens funktionalitet en vigtig rolle i beslutningsprocessen. Ved at identificere de faktorer, der påvirker design, specifikation og installation, kan man træffe bedre beslutninger.

Modulære ovenlysvinduer giver komfortventilation og naturligt lys i klasseværelser og fællesområder på Peder Lykke Skole. Foto: ITCHY.

Den bedste modgift mod ’vinterdepression’ er et afbræk til et varmere og mere solrigt klima.

Ovenlysinstallationer hos Otto Shuner AG set i fugleperspektiv 

Når dagslysindfaldet i dine industribygninger optimeres, medfører det adskillige driftsfordele. Et øget dagslysindfald øger medarbejdernes komfort, sundhed og produktivitet. Et godt dagslysdesign kan også være med til at gøre sikkerhed til en driftsmæssig prioritet. Uanset om der er tale om et lager, en fabrik eller et hovedkontor, kan VELUX Commercial hjælpe dig med at vælge den sikreste løsning.

Sophie Amalie Gaarden med glaspaneler

Når dagslys indtænkes i designet af hospitalsbygninger, har det flere fordele. Et godt dagslysindfald kan hjælpe patienterne med at restituere og forbinder os med naturen. Dette er især vigtigt for patienter, der skal restituere i en længere periode efter behandlinger eller operationer. Men det hjælper også personalet med at trives bedre i deres krævende roller. I vintermånederne kan mennesker, der lider af vinterdepression, forbedre humøret ved at opholde sig mest muligt i naturligt dagslys. Vinduer og ovenlys kan have stor indflydelse på positivitet, sundhed og produktivitet.

Jumbo Food Market med ovenlyssystemet Vario Therm

Fysiske butikker, der konkurrerer med webshops, har behov for at optimere kundeoplevelsen. Butikslokaler med naturligt dagslys giver kunderne en mere tilfredsstillende shoppingoplevelse. Et godt dagslysindfald skaber også et behageligt arbejdsmiljø for medarbejderne. Det naturlige dagslys giver en behagelig atmosfære i lokalerne, der gør, at man har lyst til at tilbringe tid i dem. Ovenlysløsninger kan spare på omkostningerne og potentielt reducere energiforbruget i forbindelse med kunstig belysning.

The Old Royal Station i Ballater

Det kan være en udfordring for de fleste designere, at implementere ovenlysløsninger i lufthavne og banegårde. Men resultatet er til stor glæde for dem, der bruger de travle haller. Ofte vil de rejsende, på banegårdene og i lufthavnene, befinde sig i en tilstand af frustration eller stress. Disse følelser kan påvirkes positivt, af frisk luft og dagslys, gennem et godt ovenlysdesign.

Bodmin Jail Hotel med modulære glaspaneler

Realisering af dagslyspotentialet i hotel- og konferencecenterprojekter har flere fordele. Gæsterne og de besøgende får en bedre oplevelse i bygningens fællesarealer, der skaber en mere naturlig atmosfære. En af fordelene er bedre humør og øget produktivitet hos personalet.

Kontorbygningen Appél set udefra

Dagslys- og ventilationsløsninger forbedrer produktiviteten, komforten og trivslen i kontorbygninger. Erstatter man den kunstige belysning i disse omgivelser med dagslys, sparer man ikke kun på elregningen men også på energiforbruget. Se vores e-bog: Design af dagslysløsninger til kommercielle bygninger for at få mere at vide om dagslysets indvirkning på individer der benytter kommercielle bygninger, samt hvordan dagslys kan blive en del af bygningsdesignet. 

Uden for hjemmet bruger vi det meste af vores tid på arbejdspladsen, og de fleste af os har siden begyndelsen af den digitale tidsalder arbejdet i kontorbygninger. Men det er stadig muligt, at bevare vores forbindelse til naturen med et godt dagslysdesign.

Sports Centre Bertrange med dagslyssystemet Grillodur

Dagslysløsninger beriger den oplevelse, folk har, når de benytter en sportsfacilitet. Når man tilfører naturligt dagslys til en sportsfacilitet, øger det folks velvære, mens de motionerer. De fælles faciliteter udnyttes bedre, når bygningen har et jævnt fordelt dagslysindfald og har et godt indeklima. Det har vist sig, at når der skabes en forbindelse til udemiljøet, så har det en positiv indvirkning på vores humør og generelle trivsel.

Dagslys og arkitektur

While the science of well-being is relatively nascent, the UK Government’s ‘Foresight’ project sheds a great deal of light on five factors that have a proven effect on well-being¹, leading to the definition of the Five Ways to Well-Being (connect, keep active, take notice, keep learning, give).² The question remains, though, how do we design buildings that can positively affect on these five parameters?

By Koen Steemers, Professor of Sustainable Design and has been Head of the Department of Architecture at the University of Cambridge

Tre terminaler med sammenbyggede ovenlys

Dagslys- og ventilationsløsninger kan gøre lokaler komfortable og attraktive at opholde sig i. Vi tilbyder en række ovenlysløsninger, der kan optimere dagslysindfaldet i offentlige bygninger. Offentlige bygninger er frit tilgængelige og benyttes af hele offentligheden. Forsamlingssteder som f.eks. rådhuse anses også for at være offentlige bygninger.