Domex og Vitral er en del af VELUX Commercial, og det er med stor glæde, at vi nu byder dig velkommen på vores nye fælles website. Her har vi samlet vores fælles portefølje af dagslysløsninger til offentlige, industrielle og kommercielle bygninger.
{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Nordhavns krydstogtterminaler

Tæt ved vandet i København, Danmark, har tre krydstogtterminaler i Nordhavn gennemgået en ovenlystransformation, der inkorporerer moderne teknologi via central tilstandskontrol og styring (CTS). I tre terminaler er der blevet installeret ovenlyskupler i polycarbonat, hvilket gør det muligt at oplyse multifunktionssteder. Besøgende kan nyde dagslys året rundt i et behageligt miljø kendetegnet ved rummelige, maritime funktioner.

Central tilstandskontrol og styring giver personalet fuld kontrol

I sommermånederne fyldes terminalerne med krydstogtpassagerer, der stiger på og af skibe. Om vinteren byder terminalerne på kulturelle aftener, koncerter og arrangementer i et miljø, der er termisk behageligt og oplagt til socialt samvær.

Terminalerne reguleres af et CTS, der styrer indendørstemperaturen og CO2-niveauet med henblik på at give maksimal komfort. Systemet kan tilgås på en berøringsskærm eller via tablet, pc og smartphone. Et sundt indeklima forbedrer også medarbejdernes daglige trivsel i denne innovative offentlige bygning med frisk luft og maksimalt dagslys. Besøgende kan bevæge sig frit rundt i behagelige temperaturer og nyde liveoptrædener med.

Zonebaserede termokontroller der let kan administreres af personalet

Zonerne kan kontrolleres af personalet, så de manuelt eller via digital programmering kan styre, hvornår vinduer åbnes og lukkes. Røg- og varmeudledningsventilation (SHEV) giver yderligere sikkerhed i tilfælde af brand. Kunstig belysning og varme kan ligeledes reduceres for at forbedre energieffektiviteten. Ovenlys i polycarbonat blev valgt til skråtag på grund af løsningens ydeevne og holdbarhed. Desuden overvåges en vejrstation med CTS-systemet for at tilpasse indeklimaet til skiftende vejr og stigende vindtryk.

Zonebaseret CTS der overvåger området i Nordhavns terminaler:

  • Bagagehal
  • Sikkerhed
  • Passagerhal
  • Besætningsområde
  • Service desk

Fuld eftersalgsvedligeholdelse og support

VELUX Commercial håndterede installationen af både ovenlys og CTS-systemet samt forbindelser til andre driftssystemer i bygningen. Der blev ydet teknisk support og ekspertise på hvert trin i dette byggeprojekt, hvilket bidrog til at sikre overholdelse af deadlinen.

End-to-end servicen som tilbydes af VELUX Commercial, omfatter også vedligeholdelse af CTS-system og ovenlys. Desuden foretages der løbende sikkerhedskontrol.

Resultatet er et sundt indeklima med masser af dagslys og frisk luft, der skaber en bedre oplevelse for offentligheden samtidig med, at personalet præsterer bedre takket være en forbedret trivsel.

Projektinfo


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter anvendt i projektet

255 x Ovenlys i polycarbonat

Plant PC-ovenlys

Det plane PC-ovenlys er en god løsning til bygninger med skrå tage, hvor taghældningen sikrer afvanding af ovenlyset.

Illustration of a Standard Dome Rooflight Læs mere

85 ovenlysvinduer pr. krydstogtterminal, inkl. betjening af alle facadevinduer med motordrevet åbner til brandventilation og komfortventilation
Areal: ca. 3600 m2 x 3 krydstogtterminaler

En komplet (CTS) ovenlysinstallation med central tilstandskontrol og styring

Plant PC-ovenlys

Det plane PC-ovenlys er en god løsning til bygninger med skrå tage, hvor taghældningen sikrer afvanding af ovenlyset.

Illustration of a Standard Dome Rooflight Læs mere
Det modulære system

Det modulære system

Få mere at vide om modularitet, de vigtigste fordele og vores samarbejde med Foster + Partners.

Udforsk det modulære system
Projektsupport til ovenlysmoduler

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vores ovenlysspecialister sidder klar til at rådgive dig igennem hele processen fra design til montering.

Få projektrådgivning