{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

En historisk fabrik transformeret til et åbent kontormiljø

Sweco er en førende global arkitektur-, ingeniør-, miljø- og lovgivningsrådgivnings-virksomhed med kontor i Aarhus i Danmark, som i dag huser 180 medarbejdere. Medarbejderne var involveret i designplaner for at omdanne en fabrik, der først blev bygget i 1899, til et kontor som en del af en renovering af bygningen. Dette projekt omfattede en udskiftning af ovenlys for at optimere dagslyset og give frisk luft

En bygning designet af arkitekter til arkitekter

Den historiske bygning har et savtag, der oprindeligt blev bygget med ovenlys i 1959, i en industriperiode, hvor bygningen fungerede som papirfabrik. Forfald hen over årtierne betød, at ovenlysene ikke længere var termisk effektive. De kunne heller ikke give indendørs rum optimale niveauer af dagslys på grund af misfarvede ruder. Swecos arkitekter og designere begyndte at udarbejde planer for at sikre, at dagslys var en central del af renoveringsprojektet, der skulle omdanne en produktionsfabrik til et moderne kontor.

Dagslys under ét tag til alle medarbejdere

Der blev i alt installeret 432 Nordlys i 9 rækker med trelagsglas for at give forbedret termisk komfort. For at sikre, at ovenlyssystemet passede til den eksisterende tagstruktur, måtte der designes to enheder i specialstørrelse til hver af rækkerne. Treogtres af modulerne er ventilerende for at give adgang til frisk luft og lavere kuldioxidniveauer. Røg- og varmeudsugningsventilation er tilgængelig i tilfælde af brand og giver ekstra sikkerhed. 

Ovenlysmodulerne blev valgt grundet deres omkostningseffektivitet og kvalitet. Et ensartet design og skjulte aktuatorer betyder, at man ikke kan se, om modulerne er lukkede eller ventilerende.

Bæredygtigt design som del af en renovering

Som en del af bæredygtighedsmål blev den bærende tag- og bygningsstruktur bevaret. Dette omfattede bevarelse af de oprindelige mursten og beton. Genbrug af patinerede mursten betyder lang levetid for byggematerialer.

Et reduceret CO2-aftryk er også blevet opnået med mindre behov for yderligere materialer. Udskiftningen af ovenlys reducerer også behovet for kunstig belysning gennem tilvejebringelse af optimalt dagslys. Teamet hos Sweco har med succes anvendt og bibeholdt eksisterende ressourcer for at give den gamle bygning nyt liv. 

Projektinfo


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Products used in project

9 x nordlys

Nordlys 25-90°

En ovenlysløsning til skråt tag eller shedtag.

Illustration af løsning med nordlys Læs mere

Antal moduler: 432
63 SHEV og komfortventilation

Bygningsstørrelse: 3100 kvadratmeter kontor

Nordlys 25-90°

En ovenlysløsning til skråt tag eller shedtag.

Illustration af løsning med nordlys Læs mere

Anders Lyhne

Creative Director hos Sweco

Med dette renoveringsprojekt var det vigtigt at udforme et design, som gav optimalt dagslys i hele rummet.

Anders Lyhne

Creative Director hos Sweco

Vi ønskede, at alle vores medarbejdere i Århus skulle arbejde sammen under ét tag, i et åbent rum. Viden om, hvordan dagslys kommer ind i et rum, har gjort det muligt for os at skabe et kontormiljø, hvor medarbejderne føler sig forbundet af dagslys. Dette var et primært mål og fokus under renoveringen, og i dag er dagslys en daglig glæde for hver medarbejder.

Ikon for prisoverslag

Få et prisoverslag

Bed om et prisoverslag på din ovenlysløsning

Få et prisoverslag
Projektsupport til ovenlysmoduler

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vores ovenlysspecialister sidder klar til at rådgive dig igennem hele processen fra design til montering.

Få projektrådgivning

Andre referencer