{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Dagslys og ventilation der forbedrer trivslen og elevernes præstation

Man har gennemført en renovering af Peder Lykke Skolen i København med minimale forstyrrelser af elevernes undervisning og aktiviteter. Byggeprojektet blev ledet af LYTT Architecture og entreprenørfirmaet Juul & Nielsen. Der blev fra begyndelsen fastsat et krav om, at elevernes og personalets sikkerhed skulle have en høj prioritet i beslutningsprocesserne. Rettidig levering og montering af ovenlysene resulterede i at projektet var færdigt i tide og blev en succes for alle parter.

Præfabrikerede ovenlys samt en hurtig monteringsproces

Ovenlysmodulerne og underkonstruktionen var præfabrikeret. Processen indebar et tæt samarbejde mellem entreprenøren, montøren og bygherren og det blev udskiftet 68 eksisterende ovenlys med 184 nye ovenlysmoduler.

VELUX Commercial var involveret fra projektets begyndelse til dets afslutning og bistod med planlægning, levering og montering af ovenlysene for at sikre, at dagslysløsningen opfyldte kundens specifikke krav.

En del af målsætningen for projektet var desuden at sørge for, at håndværkerne brugte minimal tid på taget for at sikre, at der ikke blev arbejdet på skrå tage under krævende vejrforhold. Præfabrikationen og den effektive logistiske planlægning resulterede i, at de fleste ovenlys blev monteret i løbet af blot en weekend. Hvert enkelt ovenlys blev monteret på 15 minutter. Denne effektive håndtering betød, at der kun var minimale forstyrrelser i skolens drift, så alle eleverne kunne fortsætte deres undervisning og sociale aktiviteter.

Dagslysløsningen har øget Peder Lykke Skolens kapacitet til 700 mennesker, idet den giver komfortventilation og naturligt lys i alle undervisningslokaler og fællesarealer. Dette har betydet en væsentlig forbedring af trivslen for både elever og personale og skabt grundlag for forbedret koncentration og produktivitet. I dag er dagslys og frisk luft en naturlig del af hverdagen.

Supplerende funktioner, der forbedrer undervisningen og de sociale aktiviteter

Ovenlysene er leveret med komfortventilation og rullegardiner, så skolens ledere har mulighed for at kontrollere CO2-, sol- og vindniveauerne, når det er nødvendigt. Ovenlysene kan lukkes, når det regner udenfor, mens opgraderingen med de indvendige akustikpaneler er med til at skabe et harmonisk indlæringsmiljø.

Projektinfo


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter anvendt i projektet

184 x lysbånd

Lysbånd 5-30°

En løsning med ensidig hældning, der er ideel til flade tage

Illustration of Longlight solution Læs mere

Ovenlysmoduler: 368

Lysbånd 5-30°

En løsning med ensidig hældning, der er ideel til flade tage

Illustration of Longlight solution Læs mere

Jesper Guldbech

Direktør for Guldbech Group

Under hele projektet har vi fået stor støtte fra VELUX Commercial i form af tekniske tegninger, DWG-filer og alt andet, vi havde brug for. Det er bestemt ikke sidste gang, vi arbejder sammen med VELUX Commercial – de har støttet os på fantastisk vis fra start til slut.

Anders Munk

Lærer på Peder Lykke Skolen

Der er mange positive sider ved dette renoveringsprojekt, og nu er der selvfølgelig også dagslys. Vi havde virkelig brug for ovenlys, for vi har ikke mange vinduer ud mod gader og legepladser. Ovenlysene er en nødvendighed og giver hurtigt frisk luft. Skolen er blevet et meget bedre sted for os alle.

Renovering

Renoveringen fandt sted, mens skolen var i drift, hvilket krævede ekstern konstruktion af ovenlysmodulerne samt rettidig levering og montering.
Det modulære system

Det modulære system

Få mere at vide om modularitet, de vigtigste fordele og vores samarbejde med Foster + Partners.

Udforsk det modulære system
Projektsupport til ovenlysmoduler

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vores ovenlysspecialister sidder klar til at rådgive dig igennem hele processen fra design til montering.

Få projektrådgivning

Andre referencer