{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Præfabrikerede ovenlysmoduler giver dagslys og sikrer ventilation og røgudsugning

"The Plus" er en af verdens mest miljøvenlige og transparente møbelfabrikker. Med BREEAMs højeste miljøcertificering, "BREEAM Outstanding", vil bygningen gå over i historien som et internationalt projekt. Samtidig er dens enestående arkitektur en genklang af Vestres industrielle historie.

Fabrikken er designet som et stort plustegn set fra oven, deraf navnet "The Plus". Bygningsstrukturen er opført i overensstemmelse med passivhusstandarder og har en bærende konstruktion af massivt træ. Selve konstruktionen er lavet med lavkarbonbeton og genanvendt stålforstærkning.

Sammen med gode varmeisoleringsværdier og ovenlys, der hjælper med at minimere energiforbruget, overgår "The Plus" Paris-aftalens mål ved at reducere energiforbruget med op til 90%. Det er helt i tråd med de mål og ambitioner, Vestre A/S havde for bygningen.

"The Plus" er i sandhed en integreret del af naturen. De træer, der blev fældet for at gøre plads til bygningen, er blevet inkorporeret i bygningens konstruktion. Når det gælder biodiversitet, har Vestre med hjælp fra en hyret økolog simpelthen løftet skovbunden op på taget af "The Plus". Der, blandt skovens egen flora og fauna, er der omkring 900 solpaneler i perfekt harmoni med ovenlysmodulerne fra VELUX Commercial.

Ovenlysmoduler og effektivt samarbejde

Hovedentreprenør Ø. M. Fjeld opførte bygningen i sin helhed. Da de allerede havde gode erfaringer med både VELUX Commercial's produkter og kundeservice, var samarbejdet let at etablere.

Jonas Nykänen, projektleder hos Ø. M. Fjeld, fortæller, at ovenlysmodulerne blev specialdesignet til projektet, fordi de skulle være meget store. Med ovenlysmodulerne fik "The Plus" en elegant løsning til komfortventilation, samtidig med at man opnåede en effektiv løsning med hensyn til røgventilation.

Vellykket installation førte til en serviceaftale

VELUX Commercial's egne montører var ansvarlige for at installere ovenlysmodulerne på "The Plus". Efter det veludførte installationsarbejde ønskede kunden at etablere en yderligere serviceaftale. Dermed vil VELUX Commercial følge op med det årlige og lovpligtige eftersyn af modulerne i den smukke møbelfabrik.

Certificeringer

Bygningscertifikat - BREEAM Outstanding

Projektinfo


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter anvendt i projektet

4 x lysbånd

Lysbånd 5-30°

En løsning med ensidig hældning, der er ideel til flade tage

Illustration af løsning med lysbånd Læs mere

Antal moduler: 36 moduler i alt - fordelt på 4 tage

  • 24 x oplukkelige moduler
  • 12 x faste moduler

Lysbånd 5-30°

En løsning med ensidig hældning, der er ideel til flade tage

Illustration af løsning med lysbånd Læs mere

Jonas Nykänen

Projektleder, Ø. M. Fjeld

VELUX Commercial er pålidelige og leverer fremragende kvalitet. De tilbyder gode produkter og al den dokumentation, du har brug for, giver god feedback og reagerer hurtigt, når du stiller tekniske spørgsmål.

Lasse Nilsson

Produktionschef, Vestre AS

Et af projektets mål har været at bygge en fabrik, der ikke er i konflikt med miljøhensyn. Bygningen er blevet en integreret del af naturen og øger biodiversiteten, samtidig med at den begrænser indgrebene for at minimere forstyrrelser af områdets dyreliv.
Ventilationsmodulerne er automatiske, så de om sommeren forbliver åbne for ekstra komfortventilation for at give et sundt indeklima, og modulerne lukker automatisk, hvis brandalarmen udløses. Det er vigtigt, for hvis ovenlysmodulerne er åbne, forbliver luften naturligt afkølet i lokalerne, hvilket vil betyde at sprinklersystemet ikke aktiveres.
Kontrolpanelerne er placeret, så de er lette at finde, hvis det bliver nødvendigt at evakuere bygningen. På den måde kan brandvæsenet åbne ovenlysmodulerne manuelt og lukke røgen ud af fabrikslokalerne, før de går ind og begynder at slukke branden.

Projektsupport til ovenlysmoduler

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vores ovenlysspecialister sidder klar til at rådgive dig igennem hele processen fra design til montering.

Få projektrådgivning
Price estimate - icon

Få et prisoverslag

Bed om et prisoverslag på din ovenlysløsning

Få et prisoverslag

Andre referencer