{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

En moderne og bæredygtig skole fuld af dagslys

Lans Educational Center er et moderne uddannelsescenter, der ligger ved foden af bjergene i den østrigske by Lans. Det nybyggede uddannelsescenter, der er designet af Schwärzler Architects, fungerer også som et samlingspunkt for skole- og offentlige arrangementer.

Uddannelsescenterets design får anerkendelse i hele Europa

I 2017 vandt Schwärzler Architects en konkurrence, som opnåede anerkendelse for design i hele Europa og sikrede projektet. Det moderne uddannelsescenter omfatter to bygninger i to og tre etager, med en udendørs gårdsplads beliggende mellem de to bygninger.

Lans Educational Center huser en vuggestue, børnehave, grundskole, musikakademi, bibliotek og eventlokaler. Der er bygget hybride beton- og trækonstruktioner på skrånende jord. Hver konstruktion blev dimensioneret, så skolen ikke dominerer det omgivende landskab, og afspejlede nabobygningernes design i forhold til højde og form.

VELUX Daylight Visualizer blev anvendt i designkonceptfasen. Dette digitale værktøj gav 3D-simuleringer til nøjagtig forudsigelse og beregning af dagslysniveauer forud for opførslen. Digitale billeder gjorde det muligt for arkitekterne og bygningsejeren, at træffe de bedste beslutninger, for at opnå de mest optimale dagslysniveauer til uddannelsesfaciliteterne.

Ovenlysmoduler giver dagslys i aktive rum

Når man kommer ind på uddannelsescenteret, er elever og personale forbundet med den omgivende natur via store vinduesfacader. I alt 75 ovenlysmoduler er blevet monteret i to forskellige shedtage, så dagslyset kan trænge ind i skolens indre.

Centrale rum som f.eks. en stor reception fungerer også som lokale til arrangementer. Et flydende design betyder, at bevægelser i hele skolen ledsages af dagslys og komfortventilation. Naturligt lys og frisk luft forbedrer de unge elevers og læreres velbefindende, fokus og produktivitet.

Ovenlysmoduler og solcellepaneler understøtter bæredygtighed

Centralt for designmålene var et ambitiøst energikoncept, der omfattede et tag med dobbelt hældning, der gav ventilation, dagslys og solenergi. Hvert shedtag har tre rækker ovenlysmoduler med individuelle ventilationsmoduler. Krydsventilation virker til at reducere energiforbruget i skolen ved at mindske afhængigheden af aircondition. Nordlys giver blændfrit og blødt dagslys til travle læringsmiljøer. Solcellepaneler absorberer sollyset hele året rundt.

Projektinfo


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitekttegninger

Produkter anvendt i projektet

6 x nordlys 65°

Nordlys 25-90°

En ovenlysløsning til skråt tag eller shedtag.

Illustration af løsning med nordlys Læs mere

Antal moduler: 75
57x faste moduler 1000 x 1200 mm
6x faste moduler 900 x 1200 mm
12x oplukkelige moduler 1000 x 1200 mm (åbent system)

Ruder: rudevariant 16, Ug-værdi 0,7 W/m2K

Nordlys 25-90°

En ovenlysløsning til skråt tag eller shedtag.

Illustration af løsning med nordlys Læs mere

Ingrid Schwärzler

Schwärzler Architects

Nordlys gav os mulighed for at optimere dagslysniveauet, så de unge elever kan lege, læse og studere. Der kommer blødt dagslys ind i skolen fra morgen til aften, hvilket giver os mulighed for at bruge vores åbne rum på flere forskellige måder. Skolens foyer kan f.eks. bruges til spisning, fællesmøder og aktiviteter udenfor skolen. Børnehavens foyer bruges af børn, der hele tiden er på farten. Trappen er oplyst af dagslys, og det samme gælder legeområdet.

Ingrid Schwärzler

Schwärzler Architects

Ved hjælp af VELUX Daylight Visualizer blev vores komité og råd overbevist om, at dagslysniveauerne skulle udføres som planlagt i designfasen. Den tidlige dagslysvisualisering gav os mulighed for at undersøge lysintensiteten i hele skolen i detaljer. I børnehaven blev det naturlige lys i stueetagen forbedret betydeligt ved hjælp af 3D-billeder. Dette gjorde det muligt for vores arkitekter at tilpasse designplanerne i overensstemmelse hermed, og for os at vælge de bedste ovenlys til skolen.

VELUX Daylight Visualizer

VELUX Daylight Visualizer giver nøjagtige beregninger af dagslysniveauet som en information til at gøre produktdesignbeslutninger i konceptfasen nemmere.
Ikon for prisoverslag

Få et prisoverslag

Bed om et prisoverslag på din ovenlysløsning

Få et prisoverslag
Projektsupport til ovenlysmoduler

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vores ovenlysspecialister sidder klar til at rådgive dig igennem hele processen fra design til montering.

Få projektrådgivning

Andre referencer