{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Ovenlysmoduler som en del af kvarterfornyelsen

Icône er et nybygget kontor, der ligger i kvarteret Belval i Luxembourg med en indbydende udsigt over Hauts Fourneaux. Icône ligger i et historisk område, der oprindeligt var kendt for sin stålværksindustri, og har 18.800 kvadratmeter kontorlokaler fordelt på fem etager. Projektet var en reaktion på regeringsledede initiativer til at regenerere og revitalisere det omkringliggende område efter industrialiseringen. Bygningen indeholder rum til samarbejde og kreativitet samt en restaurant, som folk i bygningen kan benytte.

Ovenlysmoduler danner et stort centralt atrium

Efter at have sikret sig det ekspansive nybygningsprojekt satte Foster + Partners fokus på at prioritere trivsel og produktivitet for de personer, der skulle benytte bygningen. I alt 700 ovenlysmoduler blev specificeret til at skabe et centralt atrium, der giver dagslys på tværs af fem niveauer i bygningen. Udendørs terrasser, mødelokaler og fælles opholdsrum fremkalder en følelse af ro og understøtter et sundt, dagsoplyst miljø. Ovenlysmodulerne sikrer, at forbindelsen til naturen opretholdes i de åbne kontorområder.

Ovenlysmoduler blev valgt for at opnå en omkostningseffektiv og visuelt tiltalende løsning til bygningen, der krævede rigeligt med naturligt lys, samtidig med at vandtætheden blev opretholdt.

Ovenlysmodulerne muliggjorde optimerede dagslysniveauer og en æstetisk forbindelse med bygningens facade. Det præfabrikerede system med monteringsbeslag muliggjorde hurtig installation på trods af udfordringen med at koordinere med andre entreprenører under tagkonstruktionen.

VELUX Commercial leverede forskellige tjenester for at sikre et funktionelt design, herunder at tilbyde rådgivning, skabe 3D-modeller og levere tekniske løsninger. Problemet med vandafledning blev løst ved at forbinde rækkerne med en præfabrikeret inddækning, hvilket fremskyndede installationsprocessen.

Problemet med ekspansionsfuger, der løber igennem ovenlysmodulerne, blev også løst. Teamet sikrede forbindelsesdetaljerne, foreslog stabilitetsløsninger og sørgede for korrekt regnvandshåndtering og tilpasning af den indvendige beklædning.

Derudover opfylder løsningen et særligt krav om at bruge en rude, der tillader den nødvendige UV-stråling at passere gennem til træerne nedenunder.

Takket være grundig planlægning og effektiv udførelse blev installationen afsluttet før tid.

Et moderne og digitalt arbejdsmiljø

Fleksibilitet og modularitet betyder, at kontorlokalerne kan tilpasses virksomhedernes og medarbejdernes arbejdsmetoder. Det moderne design omfatter en digitaliseret bygning med intelligente elevatorer, virtuel reception og digital styring af energiforbruget. Der er cirka 3.000 kvadratmeter kontorplads tilgængelig for freelancere og iværksættere. Der er blevet designet et kontormiljø, der fremmer samarbejde og støtter og inspirerer til at omfavne fremtidens arbejdsmetoder.

Projektinfo


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitekttegninger

Produkter anvendt i projektet

14 x rytterlys i 5° på beam

Rytterlys i 5° på beam

Et ovenlys med dobbelt hældning, der er monteret i en vinkel på 5° med støttebjælker (beams).

Illustration løsning med rytterlys på beam Læs mere

Antal moduler: 700

Rytterlys i 5° på beam

Et ovenlys med dobbelt hældning, der er monteret i en vinkel på 5° med støttebjælker (beams).

Illustration løsning med rytterlys på beam Læs mere

Darren Haylock

Partner, Foster + Partners

Med så stort et projekt ønskede vi at udvikle en ny måde at arbejde på et kontor på. Fælleskontorer, der opfordrer til samarbejde og forbedrer menneskers trivsel, kræver dagslys, og det synes vi er så vigtigt. Dagslyset skaber det perfekte miljø for kontorarbejde og fritid. Vinduer og ovenlysmoduler skaber også en forbindelse til naturen.

Darren Haylock

Partner, Foster + Partners

Dette er en af de største ovenlysmodul-installationer i Europa. Det er et modulært, præfabrikeret system, som var så nemt at installere, at installationshastigheden var fantastisk. Valget af ovenlysmoduler hjalp os virkelig med at strømline arbejdsprocesserne, så vi fik en enkel, effektiv og mere koordineret installation.

Det modulære system

Det modulære system

Få mere at vide om modularitet, de vigtigste fordele og vores samarbejde med Foster + Partners.

Udforsk det modulære system
Projektsupport til ovenlysmoduler

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vores ovenlysspecialister sidder klar til at rådgive dig igennem hele processen fra design til montering.

Få projektrådgivning

Andre referencer