{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Ovenlysmoduler understøtter det bæredygtige design

I København er den næsten 100 år gamle Grøndalsvængets Skole blevet renoveret og udvidet for at skabe mere plads til sport, musik og undervisning. Det bæredygtige projekt omfattede modernisering af den eksisterende hovedbygning samt opførelse af to nye bygninger. Disse bygninger blev designet til at skabe en transformation af uddannelsesfaciliteterne ved hjælp af ovenlysmoduler, der optimerer tilførslen af dagslys og frisk luft for at give skoleeleverne fornyet energi.

Nyopførte bygninger i tråd med nabolagets æstetik sætter bæredygtighed i højsædet

De bæredygtige designplaner fra JJW Arkitekter resulterede i genbrug af 250.000 mursten fra nærområdet og anvendelse af cradle-to-cradle mørtel for at bevare det omkringliggende områdes historie. Beslutningen blev taget for at sikre, at nabolagets æstetik blev replikeret ved hjælp af genanvendte mursten fra et nærliggende hospital.

Ved indbygningen af 77 Nordlys moduler i de skrå tage inkluderede man adskillige rækker og enkelte enheder for at sikre tilstrækkeligt dagslys i de nye skolefaciliteter. Når der lukkes dagslys ind gennem taget og facaden, mindskes afhængigheden af kunstig belysning, og den naturlige ventilation reducerer behovet for mekanisk ventilation i de varme måneder og hjælper med at sænke kuldioxidniveauet.

Tilførslen af dagslys og ventilation har sænket energiforbruget og bidrager til de bæredygtighedsmål, der afspejler skolens værdier, som fokuserer på en innovativ undervisningstilgang. Flere end 300 elever og 25 medarbejdere har nu glæde af fritidsaktiviteter, moderne klasseværelser og et indbydende fællesområde i de to nye bygninger.

Gymnastiksal transformeres med dagslys

Tilførslen af dagslys og ventilation har skabt en rummelig og harmonisk atmosfære i de nye bygninger. De nordvendte ovenlysmoduler giver elever og lærere et veloplyst miljø, hvor de kan trives, uden at blive udsat for kraftig soleksponering. Reduceret blænding gør det også mere sikkert og behageligt for eleverne at deltage i sportsaktiviteter som gymnastik og volleyball.

Før den nye tilbygning udviste eleverne manglende koncentration og evne til at fokusere. Lærernes evne til at arbejde effektivt med digitale whiteboardtavler blev påvirket af for kraftig soleksponering på visse tidspunkter af dagen. Varmen kunne også give problemer i de varme måneder, hvilket resulterede i højere omkostninger grundet manglende naturlig ventilation i hovedbygningen. En velovervejet beslutningsproces resulterede i valget af Nordlys til de to nye bygninger.

Flere af ovenlysene er udstyret med integrerede rullegardiner, som gavner indeklimaet yderligere. Tilførslen af dagslys og frisk luft gennem taget har resulteret i færre problemer med elevernes trivsel, f.eks. hovedpine og træthed, samt forbedret koncentration i undervisningen.

Projektinfo


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitekttegninger

Produkter anvendt i projektet

5 x Nordlys

Nordlys 25-90°

En ovenlysserie til skråt tag, shedtag eller savtag.

Illustration af løsning med nordlys Læs mere
4 x Akrylovenlys

Firkantet akrylovenlys

Det klassiske akrylovenlys der foruden fremragende komfort egenskaber også er godkendt til brandventilation efter DS/EN 12101-2

Illustration af Ovenlyskupler Læs mere

Antal moduler:
77 nordlysmoduler
4 x akrylovenlys 

Projektstørrelse:
Ny skolebygning: 2.754 m², ny musik- og sportsbygning: 1.629 m², renovering: 5.100 m², udendørsareal: 10.000 m².

Nordlys 25-90°

En ovenlysserie til skråt tag, shedtag eller savtag.

Illustration af løsning med nordlys Læs mere

Firkantet akrylovenlys

Det klassiske akrylovenlys der foruden fremragende komfort egenskaber også er godkendt til brandventilation efter DS/EN 12101-2

Illustration af Ovenlyskupler Læs mere

Kristoffer Gregersen

Skoleinspektør, Grøndalsvængets Skole

I vores nye undervisnings-, musik- og sportsbygning giver dagslyset og den friske luft en følelse af at blive budt velkommen hver dag. Som team fokuserer vi på lærerrollen, og hvordan vi bedst kan støtte skolens yngre børn fuldt ud i stedet for at tale om f.eks. indelukkede klasseværelser. I vores lærerværelse er indeklimaet ikke længere et problem, og dagslyset og den friske luft bliver rost til skyerne.

Kristoffer Gregersen

Skoleinspektør, Grøndalsvængets Skole

Når man ser, at børnene og lærerne er glade, føles det rigtig godt at være skoleinspektør. Vi ønsker os et optimalt undervisnings- og indlæringsmiljø, så når jeg går rundt på skolen, fryder det mig at se, at alle er glade. Dagslyset og det gode indeklima giver os en skole, hvor alle kan gøre deres bedste.

Ikon for prisoverslag

Få et prisoverslag

Bed om et prisoverslag på din ovenlysløsning

Få et prisoverslag
Projektsupport til ovenlysmoduler

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vores ovenlysspecialister sidder klar til at rådgive dig igennem hele processen fra design til montering.

Få projektrådgivning

Andre referencer