VELUX klinkløsning får Red Dot Award 2020

Blandt de bedste inden for produktdesign
Logo af Red Dot Award – Winner 2020

VELUX ovenlysmoduler, klinkløsning er tildelt Red Dot i kategorien Product Design 2020. Den internationale jury gav dette eftertragtede kvalitetsstempel til vores produkt: VELUX ovenlysmoduler, klinkløsning.

Interiør fra belgisk kontorbygning, hvor dagslyset kommer ind gennem VELUX klinkløsning

Interiør fra belgisk kontorbygning, hvor dagslyset kommer ind gennem VELUX klinkløsning

photo of David Briggs

David Briggs

CEO, VELUX Group

Vi er selvfølgelig dybt beærede over at modtage dette kvalitetsstempel for fremragende produktdesign. Vores produkter bringer dagslys og frisk luft for at forbedre menneskers livskvalitet. Det er kernen i vores brand. Red Dot mærket kan være med til at øge kendskabet til vores produkters kvalitet og forbinde vores produkter - i dette tilfælde VELUX Modular Skylights – med godt produktdesign.

Mange rækker af ovenlysmoduler skaber et stort glastag

Som navnet antyder, har den nye VELUX klinkløsning en unik klinkstruktur, hvor mange rækker af ovenlysmoduler kan sættes sammen for at skabe et stort glastag. Den er kendetegnet ved et minimalistisk design med en sammenhængende og elegant konstruktion med smalle støttebjælker.

Erik Kjærgaard

global R&D direktør

Vi har udviklet VELUX Step Solution for at kunne tilbyde kunderne en løsning med maksimalt dagslys til større glastage. Dermed har vi udvidet vores produktsortiment fra moduler, der er monteret ved siden af hinanden til denne unikke klinkløsning. Vores monteringssystem kobler modulerne tættere sammen, og inddækningen sikrer en vandtæt løsning i det elegante VELUX Modular Skylights design.

Den nye VELUX klinkløsning er et teknologisk avanceret produkt, som er særligt egnet til kommercielle og offentlige bygninger, såvel nybyggeri som renovering.

Den nye løsning er tilgængelig i tre forskellige varianter:

  • Lysbånd på klink 5-25°
  • Rytterlys på klink 25°
  • Rytterlys på klink 5-25° med kipbjælke

Detaljeret evaluering af de indstillede produkter

I 2020 har designere og virksomheder fra 60 lande indstillet flere end 6.500 produkter til konkurrencen.

Professor Dr. Peter Zec

grundlægger og direktør for Red Dot

Vinderne af Red Dot Award har bevist, at de har skabt fremragende produkter, som er værdige til at vinde en pris. Produkterne har ikke kun vundet på grund af deres æstetik, men også takket være deres usammenlignelige funktionalitet. Med deres designs, sætter vinderne nye standarder i deres branche. Jeg vil gerne ønske oprigtigt tillykke med succesen.

Hvert år er der tusindvis af indstillinger til Red Dot Award, hvilket gør den til en af de største designkonkurrencer i verden.

En international jury tildeler virksomheder priser i de tre kategorier: 

  • Red Dot Award: Product Design
  • Red Dot Award: Brands & Communication Design  
  • Red Dot Award: Design Concept.

Red Dot Award blev introduceret i 1955, og juryen tildeler priser til produkter med fremragende design. Red Dot er internationalt anerkendt som et af de mest eftertragtede kvalitetsstempler af godt design, ligesom Red Dot viser de fremherskende trends overalt i verden inden for produkter, brandkommunikation, kreative projekter og designkoncepter. Få mere information om Red Dots historie og udvikling på www.red-dot.de

Læs mere om VELUX klinkløsning og de fordele, som løsningen giver ved design af atrier, i vores eBook “VELUX klinkløsning – design med maksimalt dagslys”.


VELUX klinkløsning set udefra

VELUX klinkløsning set udefra

Takket være modulernes skjulte kædeaktuatorer er de oplukkelige moduler identiske med de faste moduler, når de er lukket, hvilket skaber et slankt og ensartet udtryk. Præfabrikerede inddækninger mellem hver række sikrer effektiv vandafledning fra glastaget. Monteringen af den nye klinkløsning skaber åbne og livlige rum med naturligt lys i for eksempel offentlige bygninger.

Se reference fra Dún Laoghaire-Rathdown Country Council.

Step Solution,  Dún Laoghaire–Rathdown County Council - Photography Roger O’Sullivan

Klinkløsning, Dún Laoghaire–Rathdown County Council – Foto: Roger O’Sullivan – se reference

Bliv inspireret af vores referencer