Dagslys og arkitektur

Oplevelsen af lys, vores indre ur og design for at skabe trivsel

Skylights - Daylight and Architecture in screen
Omfattende research indikerer, at folk foretrækker rum med dagslys frem for rum uden dagslys. Men i løbet af de seneste 150 år har en overflod af kunstigt lys og ændrede arbejdstider mindsket vores adgang til det.

I mange henseender føler vi os måske befriet for de daglige cyklusser af lys og mørke, som naturen giver os, men nyere forskning viser, at denne adskillelse fra naturen har en pris: Den giver sundhedsmæssige og sociale problemer. Derfor bør godt bygningsdesign genetablere vores forbindelse med naturens rytme.

Hvis vi virkelig vil forbedre menneskets trivsel med vores design, skal vi gå fra at optimere enkelte parametre, såsom temperatur og luftfugtighed, til mere holistiske tilgange, der tager udgangspunkt i sundhedsunderstøttende menneskelig adfærd og være opmærksomme på de fem trin til trivsel, som er blevet defineret af forskere.

Download vores eBook, lær om effekterne af dagslys i vores bebyggede samfund, og få de vigtigste tommelfingerregler, som du bør følge for at påvirke brugere af bygninger til en sundere livsstil, baseret på de fem veje til trivsel.

Download eBook